Penne al ragú di vitello

Jaký je výsledek?

Prázdný talíř, než se nadějete!

A co na něm bylo předtím?

Mnohem lehčí ragú než např. ve směsi bolognese. Hodně šťavnaté, a byť je pokrm lehký, odrovnal nás k pohodové sobotní siestě 🙂

Co k ragú potřebujete?

  • Mrkev
  • Řapíkatý celer
  • Stroužek česneku
  • Cibule
  • Mleté telecí (hovězí) maso, skoro půl kila
  • 1,5 dcl bílého vína. Já jsem použil nějaké Rulanské šedé, ale vy zkuste cuvéé Nikol z Děvínu a rýnského ryzlinku.
  • Rajčatový koncentrát (ne, to není kečup)
  • 1,5 dcl hovězího vývaru
  • 1 dcl smetany ke šlehání
  • Pro fajnšmejkry je i možnost přidat sušené hříbky (namočené, nahrubo posekané)

Jak na ragú?

  • Nadrobno nasekejte mrkev, cibuli, celer a opékejte na olivovém oleji.
  • Přidejte mleté maso, nahrubo nakrájené.
  • Až se maso opeče, zalijte bílým vínem, které se musí vstřebat.
  • Zapracujte pár lžic rajčatového koncentrátu.
  • Já jsem to ještě bláhově poprášil trochou hladké mouky, ale je to dost zbytečný krok.
  • Osolte, opepřete a zalijte hovězím vývarem.
  • Nechte vařit tak 30 minut
  • Chvíli před koncem vmíchejte smetanu ke šlehání, parádně to zjemní
  • V pánvi smíchejte s těstovinami
  • Podávejte s úsměvem (a vínem).
Více fotek naleznete níže v příloze.
Recept jsme našli v červencovém čísle časopisu Apetit z roku 2010, kde se skrýval pod číslem 14.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *