Penne con le prugne secche

Jaký je výsledek?

Nasládlé těstoviny se šťavnatými švestkami a kousíčky kuřecího masa.

Co potřebujete?

  • Sušené švestky
  • Nudličky z kuřecích prsou
  • 100 g másla
  • 1 dcl červeného vína
  • Nastrouhaný muškátový oříšek
  • Drůběží vývar
Na zapití se nebojte dát přednost červenému vínu. Třeba Rulandské modré (od Hrušky, 2009, pozdní sběr).

Jak na to?
  • Švestky nakrájíte na kousky a namočíte do vody na deset minut
  • Na másle necháte opražit maso
  • Osušené či odkapané švestky  přidáte do pánve
  • Přilijete červené víno a necháte jej odpařit
  • Přidáte muškátový oříšek a vývar
  • Necháte ještě pár minut vařit
  • Než budete smíchávat s těstovinami, přidejte ještě 50g másla, ať to pěkně klouže 🙂
Fotky jsou přiloženy také pod stránkou.
Recept jsme našli v červencovém čísle časopisu Apetit, kde se skrýval pod číslem 40.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *