Spaghetti con pancetta e olive nere

Jaký je výsledek?

Pokud máte rádi spaghetti alla puttanesca, ale z nějakého důvodu vám nevyhovují ančovičky, toto je vhodná alternativa. Pikantní chuť doženete kvalitní pancettou a chilli papričkami.
Až po přípravě jsem objevil video recept od těstovin De Cecco, který je v podstatě dost podobný, nazývají jej rombi al pomodoro e salsa di olive nere.

Co potřebujete?

  • malou cibuli – nakrájenou na drobno
  • 2 stroužky česneku
  • černé olivy – bez becky, rozkrojené na polovinu
  • 2 rajčata – nasekaná na hrubé kostky
  • kapary – v hrubé soli (pak už nebudete muset vůbec solit)
  • pepř – buďto čerstvý zelený v kuličkách nebo nevyčpělé koření
  • chilli papričku

Jak na to?

  • Na pánvi na olivovém oleji připravte cibulku.
  • Pancettu nakrájejte na proužky, spolu s česnekem přidejte na pánev.
  • Pancetta by se měla opéct, až poté můžete přidávat kapary, zelený pepř, papričku.
  • Na hrubo nakrájená rajčata a černé olivy musít na pánvi trochu potrápit.
  • Na pánvi byste si pořád měli udržovat šťávičku, doplňujte kdyžtak průběžně vodou z uvařených těstovin.
  • Zcezené špagety (nemusíte cedit 100% do sucha) přihoďte na pánev, ať se pěkně spojí se šťávičkou.
  • Při podávání ještě můžete nastrouhat sýr pecorino, pokud je chcete trochu zjemnit.
  • Když už tmavé olivy, tak si k jídlu dopřejte i tmavé víno. Zkuste třeba Rulandské modré od Hrušky (2009, pozdní sběr).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *