Tagliatelle nella casa con pomodori

Jaký je výsledek?

Pohodové lehké letní jídlo připravené s láskou.

Co potřebujete

Doma vyrobené těstoviny. Samozřejmě pro vás mám i návod, jak si připravit domácí těstoviny.
A dále vám nebude ke škodě:
  • jarní cibule,
  • slanina,
  • keříčková rajčata,
  • parmezán (parmiggiano reggiano),
  • olivový olej,
  • čerstvé lístky bazalky.
Samozřejmě bílé víno není nikdy ke škodě. Já jsem zvolil Tramín červený (2009, výběr z hroznů) z edice Gallery Réva Rakvice. Bát se nemusíte aniSauvignonu od Hrušky (2011, výběr z hroznů).

Jak na to?

Pánvičkou prožeňte olivový olej, na něm cibulku a slaninu. Rajčata doporučuji nekrájet moc na drobno a dávejte je spíše později. Jak vidíte na obrázku, dají se velmi snadno rozmašírovat. A to nechcete.
Nastrouhejte si dost parmezánu. Krapet přidejte na pánev, kam už můžete přihodit i slité těstoviny. Pozor, ty čerstvé domácí těstovinky se dělají opravdu jen několik minut.
Jestli si nepěstujete vlastní bazalku, doporučuji začít kdykoliv. Lístky se dají sklízet velmi brzo, už když je malá. Nemusí vám ji ani hlídat motýl jako mně. Pár lístků bazalky určitě přidejte do pánve, ať omáčka nasákne její chuť a vůni. Pak nemusíte přidávat žádné další koření.
Těstoviny jste si hezky promíchali se slaninou, cibulí a rajčaty. Šup s pár lístky na vrchol!
Už se jen těšte, jak si budou hosté pošmakovat 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *