Tortiglioni con sedano e zucchini

Jaký je výsledek?

Lehké zeleninové těstoviny s nasládlým charakterem.

Co potřebujete?

  • Tortiglioni, v podstatě k této směsi nejsou nejvhodnější, ale vypadají pěkně
  • Červenou cibuli
  • Mrkev – nebojte se jí, měkkoučká je skvělá
  • Řapíkatý celer (it. sedano)
  • Cuketu (it. zucchini)
  • Kuřecí prsní řízky
  • Čerstvý pepř
  • Česnek
  • Parmesán
Co asi doma najdete: olivový olej extra vergine, sůl.
Vhodný doplněk: bílé víno Nikol (cuveé z Děvínu a rýnského ryzlinku).

Jak na to?

  1. Na pánvi budete dělat základ – nadrobno nakrájenou cibuli, kostičky mrkve, kostičky řapíkatého celeru. Bude to potřebovat dostatečné množství oleje, ať se vám zelenina nepřipálí.
  2. Kuřecí maso očistíte, zpracujete na kousíčky. Opečte na samostatné části pánve, ať se rychle zatáhne.
  3. Koření vlastně není třeba používat, budete aspoň více vnímat chuť zeleniny (ano, opravdu to nějakou má!). Můžete nicméně přisypat pár kuliček čerstvého pepře a česnek.
  4. Přidejte na kolečka nakrájenou cuketu.
  5. Tortiglioni značky Barilla se dělají trochu déle, hlídejte je, ať jsou al dente. Předpokládám, že je budete vařit v dostatečném množství osolené vody.
  6. Všechnu vodu z těstovin nevylévejte, použijte ji tak jedno deci do směsi. Budete mít více šťávičky!
  7. V pánvi uspořádejte setkání těstovin se směsí, ať si na sebe zvyknou
  8. Nastrouhejte si pravý parmesán.
  9. Nalijte si skleničku bílého vína.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *